4 uur op de Gentse Winterfeesten

Het aftellen naar 2020 is nu echt begonnen! Ben jij een van de gelukkigen die niet hoeven te werken tijdens de eindejaarsperiode? Dan staat niets jou in de weg om jezelf te trakteren op een sfeervol dagje Gentse Winterfeesten. Wij nemen je vier uur lang mee doorheen Gent.

Wegwijs

Vier uur, dan kan je al even verdwalen en van de route afwijken :-). Hou je toch meer van een georganiseerde aanpak, start dan aan het infopunt aan de stadshal en vraag een handig plannetje. Nu je hier toch bent: bind de schaatsen aan en geef op de schaatspiste onder de stadshal het beste van jezelf! 

Sint-Baafsplein

Heb je altijd al eens in een kerstbal willen zitten? “Euh nee, want ik wist niet dat dat kon.” Maar geloof ons, een ritje op de Sapin Magique brengt je instant in hogere kerstsferen! Op weg van en naar de draaiboom ontdek je verschillende Gentse handelaars & streekproducten (TIP: zoek naar de Gentse draak op de chalets).

Tijd om te aperitieven

Aan aperitieflocaties geen gebrek: de Moose Bar & Hapkin Bar aan de stadshal, Chalet Chouffe op Sint-Baafs, de N’ice Bar op de Korenmarkt of de Carrousel Bar op het Sint-Veerleplein … Wij gaan voor de Grimbergen Winter of Peterman Jenever. Wat is jouw favoriete drankje?

Food!

Na het aperitief volgt de lunch of het avondeten. Volg het advies van sterrenchefs Syrco Bakker (Pure C) en Marcelo Ballardin (Oak Gent) die dit jaar Spithouse (zout) en Bretoense Pannenkoeken (zoet) als beste eetstands verkozen op de Gentse Winterfeesten, of laat je leiden door de geur van zoveel lekkere gerechtjes.

Denk aan de achterblijvers

Zit er thuis iemand op jou te wachten? Speel dan even kerstman en neem een leuk cadeautje mee voor hem of haar. Van zoetigheid tot origineel speelgoed, van muts, sjaal en juwelen tot winters souvenir: keuze genoeg!

Adembenemend uitzicht

Afsluiten doe je met een ritje in het reuzenrad. Wist je dat je 3 tot 4 rondjes maakt? Helemaal bovenaan het rad geniet je van een prachtig uitzicht op de Gentse skyline. Mooi op elk moment, maar eens het donker is nog zoveel sprookjesachtiger. Veel mooier kan je een dag niet afsluiten ;-).

 

Je 4 uur zijn ongetwijfeld snel voorbij gevlogen, niet? Blijf gerust nog wat langer hangen :-). Heb je extra tips? Deel ze met ons via Facebook of Instagram!