2 uur op de Gentse Winterfeesten

Last-minute kerstcadeaus, alle ingrediënten voor je kerstmenu, een nieuwe outfit voor nieuwjaar … Je hebt misschien nog wel wat af te vinken op jouw to do-lijstje de komende dagen. Als je dan toch in centrum Gent vertoeft, kan je tussendoor evengoed nog wat extra plezier inplannen. Wat kan je zoal doen op 2 uurtjes? Veel, héél veel ;-). Wij geven je graag enkele tips.

Start!

Een ritje in het reuzenrad zorgt voor het perfecte rustmoment en laat je de winkeldrukte even vergeten. Helemaal bovenaan het rad geniet je niet enkel van de prachtige Gentse skyline, het is er bovendien ook heel wat stiller. Kijk goed rondom je, van hieruit kan je de ideale route plannen naar de volgende stop!

 

  

Stadshal

Van aan het reuzenrad ga je in rechte lijn naar de stadshal. Stop even aan ons infopunt voor een handig plannetje, en ontdek de overdekte schaatspiste. Bind de schaatsen aan, of kijk vanop een veilige afstand toe terwijl je geniet van een Grimbergen Winter of een Peterman Jenever. Tuurlijk, een warme Cécémel mag ook :-).

Gentenaars spotten op Sint-Baafs

Maak vervolgens een wandellus op Sint-Baafs langsheen de vele kerstchalets. Hoeveel Gentse handelaars & streekproducten herken jij? (TIP: zoek naar de Gentse draak!)

Zoveel keuze …

Voel je een hongertje opkomen? Waar je ook zin in hebt, je vindt zeker een eetstand die je aanspreekt. Heb je keuzestress? Volg dan het advies van sterrenchefs Syrco Bakker (Pure C) en Marcelo Ballardin (Oak Gent) die dit jaar Spithouse (zout) en Bretoense Pannenkoeken (zoet) als beste eetstands verkozen op de Gentse Winterfeesten.

 

 

Heb je extra tips? Deel ze gerust met ons via Facebook of Instagram!