Welkom in onze magische wereld

De Gentse Winterfeesten nodigen iedereen opnieuw uit voor een nieuwe editie van een vier weken durende magische kerstmarkt. Geniet ook dit jaar weer van een uitgebreid programma boordevol animatie en attracties voor jong en oud. Om u een idee te geven van wat er zoal te beleven valt, hebben we een aantal zaken hier onder op een rijtje gezet.

Een uitgebreid dagprogramma wordt online geplaatst vanaf eind november 2017.

Een idyllische ijsbaan onder de stadshal

Onder de imposante stadshal op het Emiel Braunplein zetten we opnieuw een openluchtijspiste van meer dan 700 vierkante meter. Het grootste deel ervan spreidt zich uit onder de stadshal zelf, wat betekent dat je dus altijd droog kan schaatsen! Ook bij regenweer.

Daarnaast is er het leuke nieuwe schaatspiste tussen de sparren voor de kleinsten onder ons. Een schaatsbaantje "only for Kids" zodat ze kunnen leren schaatsen met of zonder schaatshulpjes in een feeërieke omgeving.

Bekijk hier de openingsuren van de schaatspiste.

Moose Bar en (nieuw) de Botaniek

U heeft er ongetwijfeld al over gehoord, onze legendarische Moose Bar. Ze wordt beschouwd als het hart van de Gentse Winterfeesten, waar magische herinneringen voor het leven gesculpteerd worden.

Een garantie op gezelligheid met optredens van diverse bands en dagelijks andere DJ's. Een uitgebreid assortiment warme en koude dranken staan garant voor sfeer en gezelligheid rond de open haard. 's Avonds transformeert de Moose Bar in een heuse muziektempel met toffe optredens.

Nieuw: De Husky Bar uit Klein-Turkije maakt dit jaar plaats voor de Botaniek, een bar in glazen constructie die een en al warmte en gezelligheid uitstraalt tijdens deze donkere dagen.

Unieke liveshows en animatie voor het hele gezin

Elk bezoek is uniek! Laat uw fantasie de vrije loop tijdens een van de vele magische optredens, shows, livebands en koren en tal van andere animatie. Elke dag worden de kinderen extra in de watten gelegd door de Kerstman, andere feeërieke wezens en oja, rendieren en ijsberen!

Nieuw dit jaar: reuzenrad 'Grand Soleil'!

Kerstmarkt met chalets en internationale specialiteiten

Een kerstmarkt vol specialiteiten

Een kerstmarkt met meer dan 150 chalets en deelnemers die zich een weg slingeren vanaf de Sint-Baafskathedraal, over de Botermarkt, het Gouden Leeuwplein, Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt.

We mogen meer dan 50 internationale deelnemers verwelkomen met hun typische producten uit hun thuisland. Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen, Turkije, Peru, Bolivia, Finland, UK, Italië, Spanje,.... Allen komen er aan bod! Eindeloos genieten tussen de vele kraampjes met hapjes, drankjes, toffe souvenirs en hebbedingen. Voor elk wat wils!

Virtual 360° tour dankzij Spanhove Media